dijous, 30 de maig del 2013

Els sons de la essa [s] i [z]


Per poder practicar de cara a l'examen, us proposo els enllaços següents:
ESSA SORDA I ESSA SONORA: activitats amb audicions perquè distingiu els dos sons. Totes tenen solucionari. Si les voleu fer, poseu en marxa els altaveus!

OMPLIR ELS ESPAIS AMB GRAFIES: trobareu un text ple d'espais buits que heu d'omplir amb les grafies corresponents (s, ss, c, ç, sc, z)

OMPLIR ELS BUITS AMB GRAFIES: es tracta d'un exercici semblant a l'anterior. Els dos tenen solucionari!

dimarts, 28 de maig del 2013

Joan Salvat-Papasseit

Hem treballat els moviments d'avantguarda i hem vist que els que més arriben a les lletres catalanes són els Futurisme, el Cubisme i, més tard, el Surrealisme.

A part de treballar algun text de Foix, ens hem centrat en l'anàlisi de la vida i de part de l'obra de Joan Salvat-Papasseit.
Per facilitar-vos la preparació de l'examen, us proposo que mireu el vídeo següent:

Edu3.cat      
                                               

dimecres, 22 de maig del 2013

Anem al teatre: Llibertat!

Dijous a la tarda els alumnes de tercer i quart anem al Teatre Nacional a gaudir de l'obra de Santiago Rusiñol Llibertat.

Aquí teniu el resum argumental que han escrit els responsables:

Ser diferent en un món tradicional

La tornada d’un indià procedent d’Amèrica al seu poble natal canviarà per sempre més les vides dels vilatans. Amb ell, arriba en Jaumet, un nen negre, que és adoptat per la població, en part com a mostra de la seva suposada tolerància, en part com a atracció de fira. Mentre en Jaumet és un nen inofensiu, el poble s’omple la boca de paraules com fraternitat, progrés i llibertat, però quan en Jaumet es fa gran i li sorgeixen inquietuds i sentiments propis de l’edat, el que abans era un divertiment comença a ser vist com una amenaça.

Podeu donar un cop d'ull al tràiler per anar més ben preparats quan s'obri el teló: