dimarts, 24 de gener del 2012

Els esquemes i els mapes conceptuals


Estem treballant a classe una tècnica d'estudi que hem vist que ens pot resultar útil en molts contextos: per preparar una defensa oral o una presentació, per fer un índex... Saber elaborar correctament un esquema o un mapa conceptual implica tenir una bona capacitat lectora: saber detectar en un text els elements importants i saber-los presentar amb coherència.

Per complementar les tasques que fem a l'aula, heu de portar aquests dos textos el proper dia. L'esquema el farem a la classe:

ELS PROCESSOS GEOLÒGICS EXTERNS

CLASSIFICACIÓ DELS INSTRUMENTS OFF

En els dos casos caldrà incloure en els esquemes les definicions dels conceptes clau. Cal que les porteu a classe. Les podeu trobar clicant les que estan destacades o bé podeu fer servir una enciclopèdia.

Si vols fer més pràctica pots consultar el següent enllaç conté exemples i activitats autocorrectives. Has de veure la presentació que t'ofereixen com a exemple (un esquema sobre les mines antipersones) i després a través dels apartats "Avalua't", "Practica" i "Eines" trobaràs recursos i activitats d'interès:
ELS ESQUEMES

dilluns, 9 de gener del 2012

Activitat de lèxic


Per fer l'exercici sis heu de consultar el diccionari Alcover Moll que ens dóna informació dialectal sobre els mots.
Teniu l'enllaç a la llista però, per si de cas, us el penjo a continuació:

DICCIONARI ALCOVER MOLL